Thursday, 30 May 2013

Sarawak FA Di TIPU FAM...

Assalamualaikum

Sekali lagi kredibiliti FAM dalam membuat keputusan perlawanan ulangan peringkat separuh akhir ke2  antara Pahang dan Johor DT menjadi perhatian dan perdebatan hangat dikalangan pencinta bola sepak amnya. Selepas kekecohan yang berlaku diantara penyokong Pahang dan Johor DT sebenarnya menguji sejauh mana nilai "integrity" yang dilaungkan oleh pejuang2 dalam FAM itu menjadi kenyataan. Namun sayangnya setelah keputusan itu dibuat ia mengambarkan sikap sebenar dikalangan pejuang2 FAM yang memang TIDAK JUJUR dengan setiap keputusan dibuat, ini menjelaskan ada "DOUBLE STANDART" dalam setiap hukuman dikenakan oleh FAM.

Aku pertikaikan hukuman itu kerana aku merujuk kembali kepada hukuman yang dikenakan oleh FAM terhadap Sarawak FA tahun lalu bukan hanya sekadar membayar denda tetapi terpaksa mengharungi empat perlawanan tanpa kehadiran penonton diatas kekecohan dilakukan oleh penyokong2 mereka dilaman sendiri ketika bertemu Kelantan dalam saingan Liga Super. (SATU CONTOH JE!!!)

Ini jelas apa yang berlaku di Kuantan tempoh hari adalah serupa dengan kejadian yang berlaku di Kuching, tetapi di Kuantan perlawanan terpaksa ditangguhkan. Aku berasa simpati dan respect dengan Sarawak FA menerima keputusan itu dengan minda terbuka.

Apa2 pun aku harap JKDFAM perlu bertindak adil kepada semua hukuman yang diberikan. Tegakkanlah nilai "INTEGRITY" dan jauhi sikap "DOUBLE STANDART"

Sekian
No comments:

Post a Comment